امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۸/۰۴- ۲۰:۰۶ - مشاهده: ۸۳

سخنرانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوداپست در نشست انجمن صلح مجارستان

مرتضی مرادیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان در سخنرانی خود در انجمن صلح مجارستان، اهداف سیاسی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران را تشریح نمود.

خلاصه ای از سخنرانی مرتضی مرادیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در انجمن صلح مجارستان

 مرتضی مرادیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان در سخنرانی خود در انجمن صلح مجارستان، اهداف سیاسی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران را تشریح نمود.

با توجه به دعوت انجام شده از سوی انجمن صلح مجارستان؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان عصر پنج شنبه با حضور در نشست این انجمن در بوداپست ، به تشریح اهداف سیاسی و بین المللی جمهوری اسلامی ایران پرداخت. در این نشست که با حضور تعداد قابل توجهی از اساتید دانشگاهها، نخبگان سیاسی و علمی و همچنین نمایندگان تعدادی از رسانه‌های خبری برگزار شد، آقای مرادیان پس از سخنرانی خود، به سوالات حضار پاسخ دادند. سفیر ایران در مجارستان خاطرنشان کرد؛ در برهه‌های بحرانی و پر تنش و بمنظور درک بهتر از شرایط و تحولات جهان، تبادل نظر و گفتگوی منطقی ضروری و مفید است.

سفیر کشورمان در بوداپست در ابتدا و پس از اشاره ای کوتاه به انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 میلادی به عنوان برآیند تحولات سیاسی و فرهنگی تاریخ معاصر ایران و تاثیر آن بر سیاست خارجی ایران، گفت: مردم ایران در سال 1979 توانستند انقلاب شکوهمندی را رغم بزنند و پس از سالها استقلال خود را بدست آورند و حاکمیتی برآمده از اراده خود را به نمایش بگذارند. انقلاب ایران نقطه عطفی در تاریخ ایران و منطقه است که هدف آن دستیابی به استقلال، آزادی، سیاست خارجی مبتنی بر نفی سلطه شرقی و نفی سلطه غربی، احترام به حقوق انسان‌ها و دفاع از مظلومین و صلح خواهی بود. وی افزود: با وقوع انقلاب اسلامی‌برخی قدرت های جهانی و غربی که منافع اقتصادی خود مانند دسترسی به منابع انرژی ارزان قیمت ایران و استفاده از مزیت ژئوپلتیکی ایران را به شدت در خطر می دیدند با استفاده از روش هایی مانند طراحی کودتا، کمک به گروه‌های تجزیه طلب و شورشی داخلی، تحمیل جنگی 8 ساله، ترور و تحریم اقتصادی به مقابله با آن بر خاستند و با تحمیل این موانع سعی کردند جلوی انتشار ارزش های انقلاب ایران  را بگیرند و کماکان به غارت منابع عظیم انرژی ایران ادامه دهند.

مرادیان در ادامه به انواع سیاست های نظام سلطه برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود یک سال پس از پیروزی انقلاب ایران حمله نظامی همه جانبه صدام حسین با پشتیبانی برخی کشورهای غربی آغاز شد . متاسفانه صدام حمایت و پشتیبانی مستقیم و غیر مستقیم قدرتهای سلطه گر و برخی کشورهای غربی را به همراه داشت. مردم ایران به مدت 8 سال برای بیرون راندن تجاوزگران جنگیدند

آقای مرادیان در بخش دیگری از سخنان خود و در ارتباط با نمونه دیگری از سیاستهای نظام سلطه برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران در خصوص دسترسی کشورمان به انرژی صلح آمیز هسته ای گفت: متاسفانه از ابتدا؛ طرف مقابل ایران در مذاکرات، موضوع دستیابی به تکنولوژی صلح آمیز هسته ای را به یک مسئله پیچیده تبدیل کرد و به بهانه آن، تحریم های اقتصادی را علیه مردم ایران اعمال کرد. آمریکا و برخی کشورهای غربی از موضوع دستیابی به تکنولوژی صلح آمیز هسته ای که تحت نظارت آژانس بین المللی اتمی و برای تولید برق و استفاده‌های پزشکی برنامه ریزی شده بود، سوء استفاده کردند و مردم ایران مجبور شدند بهای گزافی را بپردازند.

مرادیان در ادامه به مواضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسائل جاری در منطقه و سیاست بین المللی اشاره کرد و افزود : بهبودی روابط با کشورهای منطقه و کمک به شکل گیری منطقه ای قوی و با ثبات برای تعمیق روابط اقتصادی، تجاری، گسترش سرمایه گذاری‌های مشترک و حرکت به سوی ایجاد چارچوب منطقه ای برای گفتگو و اعتماد سازی در اولویت دولت جدید ایران می‌باشد. سیاست حسن همسایگی همچنان با قوت به پیش خواهد رفت و تلاش می‌شود فرصت های عظیم سیاسی و اقتصادی در حوزه همسایگان به ثمربخشی منجر شوند.

ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با کشورهای جهان و بویژه با همسایگانش، مراودات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی مؤثر و از جایگاه برابر داشته باشد. از نگاه دولت ایران فرصت های متعددی برای همکاری با کشورهای جهان که بخشی از آنها شامل همکاری‌های اقتصادی و فنآورانه، امنیت انرژی، مسیرهای ترانزیت، محیط زیست، مبارزه با آلودگی هوا ، مبارزه با تروریسم ، افراط گرایی ، قاچاق مواد مخدر و بحران پناهندگان می‌شود، وجود دارد. نگاه ایران به توسعه چندجانبه گرایی یکی از راهبردهای مهم در سیاست خارجی ایران است. به همین دلیل در حال حاضر عضو سازمان همکاری شانگهای و سازمان بریکس است و در این چارچوب و همچنین روابط دوجانبه خود با چین ، روسیه و دیگر کشورهای عضو را توسعه داده است.در مورد کشورهای اروپایی نیز  ایران آماده گفتگوهای سازنده در موضوعات بسیاری بر پایه اصل برابری و احترام متقابل است. لازمه حرکت در این مسیر تغییر سیاست های نادرست برخی کشورهای اروپایی است.

 دیپلمات ارشد کشورمان در مجارستان در ادامه به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به برخی مسائل جاری در منطقه و سیاست بین المللی پرداختند. وی در ارتباط با مسئله فلسطین با بیان اینکه ایران در منطقه غرب آسیا  و هر نقطه ای از جهان با هر نوع اشغالگری مخالف است گفت: ما معتقدیم پایان اشغالگری تنها راه دستیابی به صلح در فلسطین است. اگر  حق تعیین سرنوشت مردم واقعی و ساکنین اصلی فلسطین اعم از مسلمان ، یهودی و مسیحی  به رسمیت شناخته شود و به اصل دمکراتیک رفراندم در سرزمین‌های اشغالی تن دهند و به مردمان این سرزمین احترام بگذارند و آنها را تحقیر نکنند، می‌توان در این منطقه به صلح و آرامش دست یافت.

سفیر کشورمان در ادامه و در رابطه با مساله فلسطین و نسل کشی در غزه چند نکته را یادآوری کردند1- تحولات فلسطین به یکباره و بعد از 7 اکتبر 2023 و  فارغ از سابقه تاریخی به یک مسئله مهم  و روز منطقه ای و جهانی تبدیل نشده است، بلکه این حکایت 76 سال اشغالگری، ظلم و تعدی به حقوق ساکنان فلسطین است که هزاران سال در این سرزمین ساکن بوده اند. 2- تاکنون بیش از 310 قطعنامه توسط سازمان ملل بر علیه رژیم اسرائیل صادر شده و این رژیم به هیچ کدام از آنها عمل نکرده است. 3- تاکنون بیش از 350 نفر از رهبران مقاومت و جنبش های فلسطینی و لبنانی هدف ترور رژیم اسرائیل قرار گرفته اند 4- در یکسال اخیر بیش از 46 هزار نفر از مردم فلسطین که بیش از هفتاد درصد آنها زنان ،کودکان و افراد سالخورده هستند در حملات رژیم اسرائیل کشته شده اند . بیش از دو میلیون نفر از مردم غزه و بیش از 5/1 میلیون نفر از مردم لبنان آواره شده اند. بیش از هفتاد درصد از مناطق مسکونی و زیرساختهای اقتصادی نوار غزه بطور کامل نابود شده است . 5- جنایات اسرائیل و نسل کشی این رژیم در نوار غزه دفاع از خود نیست بلکه یک نسل کشی تمام عیار است. گزارش های مستقل سازمان ملل و همچنین پزشکان آمریکایی که از اخیرا از غزه برگشته اند و گزارش خبرنگاران از شرایط زندگی در غزه بسیار وحشتناک است .6- تمام کشورها بویژه آمریکا که به رژیم اسرائیل کمک تسلیحاتی می‌کنند و تلاشی در جهت توقف حملات رژیم اسرائیل و اجرای آتش بس در غزه نمی‌کنند در ادامه این شرایط و نسل کشی در غزه شریک هستند 7- در ماه می 2024 مجمع عمومی سازمان ملل طی قطعنامه ای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را تصویب کرد. در همین رابطه لازم است یاداوری کنیم که طی 76 سال گذشته رژیم اسرائیل هیچگاه کشور مستقل فلسطین را به رسمیت نشناخته است. 8- در حال حاضر افکار عمومی جهان بصورت بی سابقه ای بر علیه رژیم اسرائیل و نسل کشی آنها شده است.در همین رابطه روزانه میلونها نفر در شهرهای مختلف جهان درحال اعتراض به رژیم اسرائیل هستند 

مرادیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت ما موضع روشنی در ارتباط با بحران اوکراین داریم.طرح ادعاهایی مبتنی بر نقش ایران برای صادرات موشک های بالستیک و پهباد  برای یک طرف جنگ را قویاً رد می‌کنیم و این را  ناشی از برخی منویات سیاسی ارزیابی می‌کنیم؛ به ویژه آن‌که اتهام زنندگان به ایران کسانی هستند که خود جزو بزرگ‌ترین صادرکنندگان تسلیحات برای یک طرف جنگ به شمار می‌روند.

متاسفانه یک‌ بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات غلط و منطق معیوب عمل کردند. اتحادیه اروپا باید از اتهام زنی مبتنی بر اطلاعات غلط، پرهیز کند. ما بارها نیز اعلام کرده‌ایم، هرگونه تلاش برای مرتبط ساختن جنگ اوکراین به همکاری‌های دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و روسیه، اقدامی صرفا با انگیزه‌های مغرضانه سیاسی و با هدف مشروع جلوه دادن دخالت‌ها و استمرار کمک‌های تسلیحاتی غرب به اوکراین صورت می‌گیرد.معتقد هستیم راهکار سیاسی بهترین راهکار برای پایان دادن هرچه سریع‌تر به بحران جاری در اوکراین است.ایران ضمن مخالفت با جنگ و تأکید بر لزوم توقف سریع درگیری‌های نظامی در اوکراین، از هرگونه راه‌حل صلح‌آمیز حمایت می‌کند و معتقد است تنها از طریق گفت‌وگو این بحران خاتمه می‌یابد.

 آقای مرادیان در خصوص روابط ایران و مجارستان گفت:

در حال حاضر روابط دوجانبه ایران و مجارستان با پشتوانه و حمایت رهبران دو کشور در شرایط خوبی قرار دارد. در حال حاضر 2 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای مجارستان مشغول به تحصیل می‌باشند و حدود 2 هزار نفر از هموطنان ایرانی در مجارستان اقامت دارند  اکنون بین سه شهر بوداپست ، پچ و یاسپرین در مجارستان با شهرهای تهران ، شیراز و یزد در ایران قرارداد خواهر خواندگی وجود دارد .

دو کشور به لحاظ جغرافیایی در موقعیتی قرار گرفته اند که می‌توانند نقطه اتصال شرق و غرب باشند. ایران در غرب آسیا و مجارستان در شرق اروپا تسهیل کننده ارتباط آسیا و اروپا هستند. از این رو هردو کشور نگاه متوازن به روابط با شرق دارند و این سیاست از بایسته‌های جغرافیایی و تاریخی نشات گرفته است. وی سابقه دوستی و روابط دو کشور را چندین قرن بیان کرد و خاطرنشان کرد که روابط رسمی دو کشور از یکصد سال پیش آغاز شده است و سال آینده یکصدمین سال روابط را جشن خواهیم گرفت.

 سفیر کشورمان پس از سخنرانی خود به سوالات خبرنگاران و همچنین حضار در این نشست در زمینه‌های مختلف از جمله دیدگاه کشورمان در خصوص جنگ اکراین، روابط با مجارستان و اروپا و دیگر موضوعات منطقه ای و بین المللی پاسخ داد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما