امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۸/۰۷- ۱۲:۲۳ - مشاهده: ۸۸

نشست تجاری ایران و مجارستان؛ توسعه همکاری‌ها و شناسایی فرصت‌های اقتصادی

با حضور سفیرجمهوری اسلامی ایران در بوداپست، نشست آشنایی با فرصت‌های تجاری ایران و مجارستان برگزار شد. در این نشست که با حضور معاون بین الملل اتاق بازرگانی ایران، وابسته بازرگانی ایران در مجارستان، معاون سفارت مجارستان در تهران، کارشناسان اقتصادی دو کشور و بیش از ۴۰ تن از فعالان اقتصادی و تجاری ایران برگزار گردید، توسعه همکاری‌ها و همچنین لزوم شناسایی فرصت های اقتصادی بین دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

نشست آشنایی با فرصت‌های تجاری ایران و مجارستان با حضور مرتضی مرادیان سفیرجمهوری اسلامی ایران در مجارستان، معاون بین الملل اتاق بازرگانی ایران، وابسته بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در مجارستان، معاون سفارت مجارستان در تهران، کارشناسان اقتصادی سفارتخانه‌های ایران و مجارستان و همچنین بیش از ۴۰ تن از فعالان اقتصادی و تجاری ایران، با برنامه ریزی و میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شداین نشست به بررسی راهکارهای توسعه تجارت میان دو کشور و رفع چالش‌های موجود در مسیر تجارت ایران و مجارستان اختصاص داشت.

ایجاد کارگروه‌های تخصصی با حضور بخش خصوصی

در ابتدای نشست آقای حامد عسگری، معاون بین‌الملل اتاق ایران گفت: تراز تجاری ایران و مجارستان مطلوب نیست؛ و انتظار می رود این رقم به سطح مطلوب ارتقای یابدعسگری با تاکید بر آسیب شناسی مشکلات تجارت بین دوکشورافزود: سفارت دو کشور راهکارهای عملیاتی برای حل آن ارائه کنند. وی شرایط تحریم بر این حجم تجارت را اثرگذار دانست و خواستار ایجاد کارگروه‌های تخصصی با حضور بخش خصوصی دو کشور شد.

در ادامه این نشست، آقای آندراس فولوپ گابور، معاون سفارت مجارستان در تهران هم با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی دو کشور، گفت که ما علاقمند به توسعه روابط تجاری با ایران هستیم. ایران و مجارستان دو کشوری هستند که برای صلح تلاش می‌کنند و این بستر خوبی برای همکاری دوجانبه باشدوی تصریح کرد: مشکلات نمی‌تواند ما را از مسیر تعامل بازدارد؛ ما به آینده با اطمینان نگاه می‌کنیم. ما عمل‌گرا هستیم و حضور ما در ایران نشانه و تأکیدی بر عمل‌گرایی ماست. احساس، گفتار و اعمال ما با هم همخوانی دارد و امیدواریم بتوانیم همکاری خوبی با هم داشته باشیم.

 شناخت بیشتر بخش‌های خصوصی و توسعه همکاری میان اتاق‌های بازرگانی

آقای مرتضی مرادیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان نیز که به صورت آنلاین در این نشست شرکت کردند، با اشاره به عمق تاریخی روابط ایران و مجارستان طی سه مقطع زمانی هزار ساله، 420 ساله و اشاره به نزدیکی صدمین سالگرد روابط رسمی تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۵، اعلام کرد که شناخت بهتر بخش‌های خصوصی و همکاری میان اتاق‌های بازرگانی می‌تواند در توسعه این روابط موثر باشدوی همچنین به ظرفیت‌های جغرافیایی ایران و مجارستان برای گسترش تجارت و حمل‌ونقل اشاره کرد و نقش بخش خصوصی را در پیدا کردن راهکارهای جدید برای مقابله با تحریم‌ها برجسته دانستمرادیان افزود: برگزاری تورهای تخصصی برای معرفی فرصت‌های تجاری در ایران و مجارستان می‌تواند همکاری‌های بیشتری را میان دو کشور ایجاد کند. وی تصریح کرد: در میان کشورهای اتحادیه اروپا؛ کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران با کشور مجارستان فعال‌ترین کمیسیون می‌باشد که پیشنهاد می‌شود اتاق ایران هم در این کمیسیون حضور فعالی را داشته باشد. مرادیان خبر از برگزاری پنجمین دور این کمیسیون در اواخر امسال یا اوایل سال آینده داد وگفت: ایران و مجارستان از مزیت های بسیار خوبی برخوردار هستند. نیروی کار تحصیلکرده و بخش خصوصی موفق از مشخصه‌های دو کشور استهمچنین وی با اشاره به اهمیت و ضرورت توسعه تجارت بین دو کشور ایران و مجارستان اظهار داشت با همین رویکرد قبل از حضور در کشور مجارستان بحث استقرار وابسته بازرگانی در این کشور را دنبال کرده که به حمدالله اخیراً این موضوع به نتیجه رسید و امید داریم در ادامه بتوانیم با همراهی و همکاری سایر دستگاه‌های متولی در امر توسعه تجارت گام‌های موثری‌تری را برداریم. سفیر ایران در پایان سخنانش خواستار تعامل بیشتر بازرگانان ایران و مجارستان با وابسته بازرگانی جمهوری اسلامی ایران شد و ابراز امیدواری نمود با همراهی و همدلی همه فعالان این بخش شاهد روزهای بهتری در حوزه تجارت بین دو کشور باشیم.

اولویت های مجارستان برای جذب سرمایه‌گذاری و تسهیل همکاری‌ها

آقای نمت مسئول بخش اقتصادی سفارت مجارستان در تهران نیز با اشاره به نرخ پایین مالیات شرکت‌ها در مجارستان (۹ درصد) و مزیت‌های این کشور به‌عنوان یکی از برترین مقاصد سرمایه‌گذاری در اروپا، از حمایت دولت مجارستان از سرمایه‌گذاران خارجی خبر دادنمت همچنین گفت که کمک‌های مالی و مشاوره‌ای به سرمایه‌گذاران خارجی در چهار بخش خودروسازی، باتری‌سازی، صنایع غذایی و صنایع با ارزش افزوده بالا تمرکز دارد. مسئول بخش اقتصادی سفارت مجارستان ضمن تقدیر از پیشنهاد تشکیل کارگروه‌های تخصصی، اظهار داشت: که درخواست ایجاد اتاق مشترک بازرگانی ایران و مجارستان نیازمند تایید دولت مجارستان است و این موضوع را به مقامات مربوطه در کشورش انتقال خواهد داد. نمت با معرفی ظرفیت‌های مجارستان بیان کرد مجارستان با ۱۰ میلیون جمعیت دارای نرخ بیکاری ۳.۶ درصدی است و نیروی کار این کشور تقریباً ۸۰ درصد می‌باشد مالیات بر درآمد شرکت‌ها در مجارستان ۹ درصد می‌باشد که ما را در بهترین جایگاه اروپا قرار می‌دهد. وی اولویت‌های مجارستان برای همکاری شرکت‌هایی دانست که مصرف انرژی کمتری دارند تا با شرایط زیست محیطی مجارستان تطبیق بیابند و گفت: همچنین ترجیح ما بر این است که شرکت‌ها نیازی به ایجاد زیرساخت گران قیمت نداشته باشند مثل جاده یا نیروگاه جدید؛ برای ما کیفیت از کمیت مهم‌تر است .

اهمیت شناخت بازار مجارستان و هم افزایی برای رفع موانع موجود

آقای حسن ارگی، وابسته بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در مجارستان نیز به صورت آنلاین در این نشست با تاکید بر ضرورت شناخت واقع بینانه بازار مجارستان برای توسعه تعاملات تجاری گفت: تجار و بازرگانان ایرانی باید با ساختار تجاری مجارستان شناخت کامل داشته باشند تا در مسیر تجارت دچار موانع قانونی نشوند. وی افزود: طبیعتا حضور در اتحادیه اروپا و اطلاع از ضوابط عمومی ورود به این حوزه در کنار سایر مقررات داخلی کشور هدف می‌تواند حضور اثربخش وکم دغدغه ای را بدنبال داشته باشد. حسن ارگی با بیان این مطلب که مجارستان می‌تواند به عنوان دروازه اتحادیه اروپا تجار و بازرگانان ایرانی را در حوزه‌های غیرتحریمی مانند آب، کشاورزی، دارو و غذا و پزشکی به کل اتحادیه اروپا متصل کند گفت: بازارشناسی قبل از بازاریابی اصلی است که نباید از آن غافل شد. وی با اشاره به رویکرد سازمان توسعه تجارت در راستای ارتقای تعاملات تجاری بین دوکشور و ورود به اتحادیه اروپا تصریح کرد: لازمه رسیدن به نقطه مطلوب همراهی تمامی‌بخش های مرتبط با حوزه تجارت و پیشگام بودن بخش خصوصی در کنار سایر عوامل تاثیر گذار است. وابسته بازرگانی کشورمان در مجارستان با اشاره به مشکلات حمل و نقل و لجستیک به عنوان یکی از دغدغه‌های مورد انتظار بازرگانان هر دو کشور گفت: این امر مهم از ابتدای حضور بنده با الویت مورد توجه قرار گرفته و طی مکاتبات لازم با حمایت سفر محترم در حال پیگیری و رایزنی است.

به‌عنوان‌هاب منطقه ای تجارت

آقای شاهرخ میرزا حسینی، نماینده خانه صمت در بوداپست و مدیرعامل هلدینگ اوسینا در مجارستان هم در خصوص ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این کشور گفت: حوزه کشاورزی، دامپروری، صنایع غذایی و دارویی، انرژی‌های نو و صنعت خودرو ظرفیت خوب برای همکاری و سرمایه‌گذاری است. اما قبل از سرمایه‌گذاری باید اطلاعات خوبی از قوانین و مقررات کشور مجارستان به دست آورد. او افزود: باید مجارستان را به‌ عنوان‌هاب منطقه در نظر بگیریم. اگر کالایی از مرز مجارستان عبور کند در کل اروپا و اروپای مرکزی و شرقی امکان عرضه آن وجود دارد.

دراین نشست خانم سما فرخنده‌نژاد، مدیر اداره اروپای معاونت بین‌الملل اتاق ایران هم گفت: با گسترش همکاری دو کشور ایران و مجارستان، می‌توان کمیته تجاری مشترک متشکل از نمایندگان شرکت‌های ایرانی و مجارستانی تشکیل داد. وی افزود: این کمیته به‌عنوان بستری برای همکاری و تعامل، به کسب‌وکارهای هر دو کشور قدرت می‌دهد تا فعالانه مشارکت اقتصادی داشته باشند.

در پایان این نشست سوالات مختلفی از سوی تجار ایرانی درباره امکان همکاری در حوزه‌های متنوع از جمله صنعت باتری‌سازی، صنعت ساختمان، گردشگری و صادرات فرش و مواد غذایی مطرح شد. نماینده اقتصادی مجارستان پاسخ‌هایی به این سوالات ارائه داد و برای حل برخی از آنها ابراز آمادگی کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما